Családi szakácskönyv

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaniliás cukor
3 dl tej
5 dkg darált dió
3 dkg mazsola
csipetnyi só

A lencsét, miután leöntöttük róla a vizet, egy lábosba tesszük.
Hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és még kb. egy hüvelykujjnyi magasan legyen fölötte.
Fedő alatt, kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

Elkészítés:

A tarjaszeleteket egyenként sózzuk, majd tepsibe rakjuk. Sütés közben kicsit kisebbek lesznek, "összesülnek" a szeletek, így nyugodtan rakhatjuk szorosan egymás mellé.
A megtisztított fokhagyma gerezdeket rárakosgatjuk a hússzeletekre. 2-3 db. is kerülhet egy -egy szeletre. A nagyobb gerezdeket ketté is vághatjuk.
4-5 evőkanál zsírt...

Ezt az ételt hosszas kérlelés után készítettem először.
Én még sosem ettem ilyet, és azt sem tudtam, mi fán terem.
Egy rendezvényen kóstolt ilyet a férjem, ott kedvelte meg.
Ezért kért többször is, hogy készítsek.

Sok helyen szokás, ha ebédre vendég érkezik valamilyen ünnep vagy esemény kapcsán, húsleves kerül az asztalra előételként. Nálunk is így volt ez egy ideig.
Én szeretek eltérni a
megszokottól, így gondoltam egy merészet, s egy ballagás alkalmából újdonsággal vártam a vendégeket, ragulevest készítettem.
Nem számítottam ekkora sikerre.
Nagyon finom...

 © Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el