Csicseriborsós gluténmentes egytálétel
2021.02.11

Gyorsan elkészíthető ebéd.
Hozzávalók 2 főre:
- kb. 20 dkg édesburgonya
- kb. 10 dkg vöröshagyma (közepes méretű)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db paradicsom (kb. 20 dkg)
- 10 dkg fagyasztott brokkoli
- 20 dkg csirkemell
- 10 dkg csicseriborsó
- só, bors, kakukkfű
- édesnemes fűszerpaprika
Elkészítés:
- A zöldségeket megmossuk, majd apróra vágjuk.
- Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát, a felvágott paradicsomokat és a brokkolit, majd lefedve kb. 5 percig pároljuk. Néha keverjük át, majd adjuk hozzá az átmosott, lecsöpögtetett csicseriborsót, majd pároljuk további 5 percig. Ezalatt a csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd helyezzük a szeleteket a félig puha zöldségekre. Fedjük le ismét és pároljuk további 10 percig.
Jó étvágyat!