Fokhagymakrémleves baconchips-szel
2021.02.20

Hozzávalók (2 személyre):
- 12 gerezd fokhagyma (nagy)
- 15 dkg burgonya
- 1 db leveskocka
- 1 dl tejszín
- 0.5 dl olívaolaj
- 6 dl víz
- 2 szelet bacon (vastag, zsíros)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A fokhagymát tisztítjuk, daraboljuk.
- A burgonyát a héjában megfőzzük, utána tisztítjuk, daraboljuk.
- A két szál bacont egy serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük.
- Az olívaolajon a fokhagymát és a burgonyát kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát.
- Kevés ideig összefőzzük, majd felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel homogenizáljuk.
- Sóval, borssal utánaízesítünk, ha kell.
- A baconchips-szel díszítjük.