Fokhagymakrémleves baconchips-szel

2021.02.20


Hozzávalók (2 személyre):

  • 12 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 15 dkg burgonya
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 6 dl víz
  • 2 szelet bacon (vastag, zsíros)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A fokhagymát tisztítjuk, daraboljuk.
  2. A burgonyát a héjában megfőzzük, utána tisztítjuk, daraboljuk.
  3. A két szál bacont egy serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük.
  4. Az olívaolajon a fokhagymát és a burgonyát kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát.
  5. Kevés ideig összefőzzük, majd felengedjük a tejszínnel, és botmixerrel homogenizáljuk.
  6. Sóval, borssal utánaízesítünk, ha kell.
  7. A baconchips-szel díszítjük.
 © Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el