Hortobágyi húsos palacsinta - csirkehúsból

2021.02.20

Hozzávalók:

Palacsintatészta: (kb. 8 db. palacsinta lesz belőle)
(A recepthez tartozó töltelék mennyiséghez legalább 2 adag palacsintát készítek!)

  • 1 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek olívaolaj (kisütéshez)

Töltelék:

  • 1 nagy darab vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 ek napraforgó olaj (vagy olívaolaj vagy zsír)
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 2 db csirkecomb (egész)
  • 1 kk majoranna
  • 1 közepes db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek gulyáskrém (natúr vagy csípős)

Szósz:

  • a pörkölt leszűrt leve, legalább 3 dl.
  • 200 g tejföl
  • 2 púpozott ek finomliszt

Elkészítés:

Palacsintatészta:

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tészta híg, tejszín sűrűségű legyen.
  2. 1 órát pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.

Töltelék:

  1. A hozzávalókból csirkepaprikást készítünk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a húsokat. A csirkemellet kb. 4-be, a combokat kettőbe vágva bőröstül. Fűszerezzük, majd megvárjuk, míg kicsit lekap a csirke, és felöntjük kb. 4 dl vízzel.
  4. Kb. 1 órán át pároljuk, néha kavargatjuk. Vizet mindig öntünk hozzá, hogy jó híg legyen.
  5. Amikor kész, kivesszük a csirkéket, és kicsontozzuk. Pici falatkákra aprítjuk (nem daráljuk). Hozzáöntünk egy kevés hagymás levet, és ezzel töltjük a palacsintákat.
  6. A palacsintákat felhajtjuk, széleiket behajtjuk, és egy kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe egymás mellé rakjuk őket. A tetejére is rakunk egy kevés vajat.
    Berakjuk a sütőbe kb. 10 percre, 180 fokon, nem légkeverésen.
    Közben elkészítjük a szószt.

Szósz:

  1. A pörkölt után megmaradt levet leszűrjük, és behabarjuk a liszttel és a tejföllel. (A lisztes tejfölt jól elkeverem, felöntöm kanalanként a forró lével, és csak ezután rakom vissza a tűzre, hogy sűrű, csomómentes szószt kapjak.)
  2. A sütőből kivett palacsintákat egyenként felöntjük egy nagy merőkanál szósszal és tálaljuk.
 © Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el