Szűzpecsenye kolbásszal töltve
2021.03.19

Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- egy akkora méretű füstölt kolbász, amekkora beletölthető majd a felszúrt pecsenyébe
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál morzsolt majoranna
- kb. másfél dl fehérbor (vagy ugyanennyi víz)
- zsír
Elkészítés:
A megmosott húst éles késsel felszúrjuk, majd akkora kolbászt töltünk bele, amekkora belefér a hús belsejébe.
A betöltött húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és egy-két gerezd zúzott fokhagymával bekenjük. Ezután kizsírozott tepsibe tesszük, majd aláöntjük a fehérbort és mellé teszünk 3-4 gerezd fokhagymát.
A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt félpuhára pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. A pírítás közben folyamatosan forgatjuk és locsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
Bármilyen köret illik hozzá.
A betöltött húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és egy-két gerezd zúzott fokhagymával bekenjük. Ezután kizsírozott tepsibe tesszük, majd aláöntjük a fehérbort és mellé teszünk 3-4 gerezd fokhagymát.
A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt félpuhára pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. A pírítás közben folyamatosan forgatjuk és locsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
Bármilyen köret illik hozzá.
Jó étvágyat!