Szűzpecsenye kolbásszal töltve

2021.03.19

Hozzávalók:

  •      1 sertés szűzpecsenye
  •      egy akkora méretű füstölt kolbász, amekkora beletölthető majd a felszúrt pecsenyébe
  •      4-5 gerezd fokhagyma
  •      só és bors ízlés szerint
  •      1 teáskanál morzsolt majoranna
  •      kb. másfél dl fehérbor (vagy ugyanennyi víz)
  •      zsír 
Elkészítés:
          A megmosott húst éles késsel felszúrjuk, majd akkora kolbászt töltünk bele, amekkora belefér a hús belsejébe.
          A betöltött húst kívül mindenhol sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és egy-két gerezd zúzott fokhagymával bekenjük. Ezután kizsírozott tepsibe tesszük, majd aláöntjük a fehérbort és mellé teszünk 3-4 gerezd fokhagymát.
          A tepsit szorosan befedjük alufóliával és 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt félpuhára pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük. A pírítás közben folyamatosan forgatjuk és locsolgatjuk a hús alatt keletkezett lével.
          Bármilyen köret illik hozzá.


Jó étvágyat!
     
 © Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el